Jadłospis
PONIEDZIAŁEK | |||
ŚNIADANIE | waga | alergeny | |
„szewdzki stół” | 100 g | gluten, jaja, mleko, seler | |
OBIAD | |||
rosół z makaronem | 250 ml | seler, mleko | |
kasza gryczana palona | 100 | ||
polędwiczka wieprzowa w sosie własnym | 100 | seler, gorczyca | |
surówka z pekińskej kapusty z marchewką, natka pietruszki na bazie jogurtu | 80 | mleko | |
PODWIECZOREK | |||
jogurt owocowy, ekspandowane ziarna gryki,jagły z miodem i żurawiną,brązowy ryż z cynamonem i jabłkiem owoce sezonowe | 140 g | mleko, gluten | |
WTOREK | |||
ŚNIADANIE | |||
2 kanapki z masłem | 150 | gluten, mleko | |
obsuszana kiełbasa krakowska / ser biały | |||
warzywa | |||
OBIAD | |||
kapuśniak na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami | 250 ml | seler, mleko | |
ziemniaki | 100 | ||
pieczona pałeczka drobiowa | 100 | gorczyca, seler | |
marchewka z groszkiem na ciepło | 80 g | mleko | |
PODWIECZOREK | |||
pampuchy z sosem jogurtowym | 140 g | gluten, mleko | |
ŚRODA | |||
ŚNIADANIE | |||
kanapka pieczywa razowego z masłem i polędwicą wp. | 60 g | gluten, mleko | |
mleko na ciepło/ corn flakes/grys kukurydziany ekspandowany z miodem i witam./cherios z miodem i wit. | 20 g | gluten, seler, gorczyca, mleko | |
OBIAD | |||
zupa pomidorowa z ryżem | 250 ml | seler, mleko | |
ziemniaki | 100 g | ||
kotlet schabowy panierowany | 100 g | jaja, gluten | |
surówka z białej kapusty z koperkiem na bazie oliwy | 80 g | ||
PODWIECZOREK | |||
hot-dog , owoc | 100 g | gluten, meko | |
CZWARTEK | |||
ŚNIADANIE | |||
2 kromki chleba żytniego z masłem | 60 g | gluten, mleko | |
mini kiełbaski na ciepło | 20 g | seler, gorczyca | |
warzywa | 10 g | ||
OBIAD | |||
zupa krem z pora z ziemniakami | 250 ml | mleko, seler, gorczyca | |
spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym | 240 g | gluten, mleko, seler, gorczyca | |
PODWIECZOREK | |||
galaretka cytrynowa, ciasteczka z pełnego ziarna zboóż, owoce | 140 g | gluten, mleko | |
PIĄTEK | |||
ŚNIADANIE | |||
1/2 bułki kukurydzianej z masłem | 60 g | gluten, mleko | |
szynka wp z domowego pieczenia | 20 g | seler, gorczyca | |
warzywa | 10 g | ||
OBIAD | |||
zabielana buraczkowa na wywarze warzywnym z ziemniakami i marchewką | 250 ml | gluten, mleko, seler | |
pierogi ze szpinakiem polane masełkiem | 200 g | gluten, mleko, jaja | |
PODWIECZOREK | |||
racuch z jabłkiem / owoce | 140 g | mleko, gluten |
Zdrowe i smaczne jedzenie:
Nasz niepubliczny żłobek zapewnia trzy posiłki dziennie, dostarczane przez sprawdzoną firmę cateringową. Jadłospis dla dzieci planowany jest przez dietetyka. Zapewniamy także przekąski w ciągu dnia.